Perfekt solbränna

Det finns olika knep för att få en sådan jämn och fin solbränna som möjligt. Vi har sammanfattat sex punkter.

1. Återfuktad hud
Huden blir både mjukare och mår bättre om den är återfuktad. Tänk därför på att smörja in dig dagligen - speciellt under sommaren eftersom solen har en tendens att torka ut huden. En återfuktad hud får en jämnare solbränna.2. Förbered huden med peeling
Att peela huden innan man solar kan också bidra till en jämnare solbränna. Man bör dock tänka på att inte peela kroppen/ansiktet direkt innan man solar eftersom det övesta hudlagret peelas bort och solkänsligheten ökar. Passa på att peela kroppen under några regniga dagar eller innan solsemestern!

3. Solskydd - extra på axlar, näsa, fötter & händer
För att få en sådan snygg solbränna som möjligt gäller det att bygga upp den stegvis. Det innebär ett högre solskydd i början av sommaren och sedan successivt mindre i och med att kroppen bildar mer pigment. Delar som axlar och näsa brukar bli extra utsatta, tänk därför på att använda en högre solskyddsfaktor där. Händer och fötter glöms ofta bort, vilka också utsätts lite extra.

Solskydd hindrar huden från att tappa sin elasticitet och förebygger därmed rynkor!

4. Rör på dig
Att ligga och steka kan kännas som det effektivaste sättat för en brun hy, men om du rör på dig blir du lika brun samt att brännan får ett mer jämnt och naturligt resultat. Strandaktiviteter som beachvolleyboll känns därför som ett bra alternativ.

5. After-sun
After-sun produkter lugnar huden efter exponering för solen. Aloe vera hjälper huden att återhämta sig och bevara solbrännan.


6. Fräscht skimmer
Pricken över i:et för en perfekt solbränna är en lotion med lätt brun-utan-soleffekt och lite skimmer i. Ett tips är ACOs sunkissed glow bodylotion.

På Apotekets hemsida finns en guide som hjälper dig att välja rätt solskyddsfaktor. Kolla in http://www.apoteket.se/rd/d/4499
Tips på produkter:

Kommentarer
Postat av: Erika

Men det fär var en bra blogg! :D

2008-06-13 @ 23:24:37
URL: http://ikans.blogg.se/
Postat av: Dino

Asså de e inget bra sätt att göra reklam på... Du kommer märka de..

2008-06-13 @ 23:44:31
URL: http://fiilm.blogg.se/
Postat av: Sommartips

Tack för beröm, Erika, och för tips, Dino!Bloggen kommer uppdateras under eftermiddagen, med bland annat tips på goda smoothierecept.

2008-06-14 @ 14:07:21
URL: http://sommartips.blogg.se/
Postat av: Kajsa

Kan man köpa den glow saken på nätet? Aco..

2008-07-03 @ 17:55:58
URL: http://kajjanbloggar.blogg.se/
Postat av: Sommartips

Kajsa: Det verkar inte som de säljer den på Apotekets hemsida, men den finns i butik.

2008-07-03 @ 18:42:07
URL: http://sommartips.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0