Concealer

Foundations används för att jämna ut hudtonen; inte för att täcka. Om man vill dölja blemmor, ringar under ögonon eller mörka partier i ansiktet är bästa sättet en bra concealer. Dessa finns i olika färger och nyanser.

Mintgrön concealer: En mintfärgad concealer neutraliserar rött. Röda blemmor, näsvingar, mungipor, finnar osv.


Gul concealer: Motsats till lila är gult. Därför använder man en gultonad concealer när man vill dölja lilaaktiga ringar under ögonen.

Lavenderfärgad concealer: Lavender ljusar upp och kan därför användas på t ex näsryggen för att skapa ett smalare intryck av näsan, i den lilla bågen över läppen eller där som ögat möter näsan. Ljusar man upp dessa områden kan det ge ett litet fräschare och piggare intryck.

Applicering: Concealer appliceras bäst med en särskild concealerborste eller med fingrarna. Prova vad som passar dig. Tänk på att smudga concealern så det ser naturligt och jämt ut.Färgmotsatser

Aromaterapi

Rengörande ansiktsmask

2 teskedar naturell yogurt
2 droppar citronolja
2 droppar cypressolja

Rör ihop ordentligt, applicera och skölj av med vatten efter 15 minuter.


En lösning

Följ vår blogg med bloggkoll
Det har blivit dålig uppdatering här på senaste tiden, och för att ni ska slippa klicka in här varje dag i onödan har vi nu fixat funktionen "bloggkoll" där ni kan lägga till bloggen och se när det kommit ett nytt inlägg. Bra va?


Så får du vitare tänder

Ett inlägg som blev populärt i "Sommartips" är "Så får du vitare tänder". Så vi tänkte publicera det igen för er som glömt bort eller helt enkelt inte sett det.

Visste ni att tänderna blir vitare av bakpulver och jordgubbar?

Mosa ihop en jordgubbe med lite bakpulver och borsta på tänderna med en tandborste. Låt sitta kvar på tänderna i några minuter och borsta sedan bort det med tandkräm och vatten.Fest?

... ett tips är att ta med platta skor att gå hem i. Det är otroligt skönt efter mycket dans i högklackat. Något annat som är snällt mot fötterna är Scholls "partyfeet"-inlägg. En gelédyna man lägger i skorna. Mycket bra investering som kostar lite under hundralappen.

Ett genomskinligt nagellack är också en fördel att ha i väskan om strumpbyxorna får en maska. Då lägger man lite nagellack över den så slipper den repa upp sig mer.


Höstfräsh

Nu när sommaren är över och solbrännan märks allt mindre och mindre känner man sig ofta ganska grå. Som tur är finns det många bra produkter och knep att använda sig av om man vill se sådär härligt fräsh ut ändå. Här kommer några tips:

1. Peela huden
En effektiv peeling tar bort det översta hudlagret och ger hyn ett nytt friskt glow.2. Återfukta
Använd en återfuktande bodylotion för att få en mjuk, len hy. En rekommendation är Niva bodys "Rich Caring Milk" för torr hud.

3. Gradvis brunare utan sol
ACOs Sunkissed bodylotion ger en stegvis brunare hy vilket gör det lättare att kontrollera färgens jämnhet. Om du trots detta får en fläck på hyn går det enkelt att peela bort i duschen när du är blöt.Uppiggande hallon- och persikojuice1 PORTION

1 liten kartong hallon
2 persikor

Detta är en ganska trögflytande uppiggande juice, perfekt nu till hösten då man ofta känner sig lite extra trött. Det går bra att tillsätta ett par äpplen om man vill ha juicen tunnare. Ta ut kärnorna i persikorna innan du mixar ihop frukten.

4 steg till långa ögonfransar

1, Värm ögonfransböjaren med en hårfön och böj sedan fransarna försiktigt
2, Dra sakta upp mascaraborsten ur förpackningen och snurra den lite för att undvika klumpar på borsten
3, Zick-zacka borsten genom ögonfranserötterna för att få dem separerade
4, Lägg lite extra mascara längst ut på topparna för att få dem att de extra långa ut