Smoothierecept

2 PERSONER

Ananassmoothie
1 frusen banan (lätt att frysa in själv)
1 dl frusna ananasbitar
1 Äpple
1 dl mineralvatten (eller annan vätska)


Ansiktsmask på ryggen


Oren hy förekommer inte bara i ansiktet, och är faktiskt ganska vanlig på t ex ryggen. Ett tips för att fräscha upp hyn är att lägga en ansiktsmask på övre delen av ryggen, ut mot axlarna, enligt anvisningarna på förpackningen. Glöm inte att återfukta efter.
Sommartoppen med bar rygg blir genast lite mer smickrande..


Sola smart

Här kommer lite tips tagna från KICKS hemsida:

FÖLJ VÅRA RÅD SÅ SOLAR DU SÄKERT I SOMMAR!
  • Smörj in dig ca en timme innan du börjar sola, på så sätt hinner cremen sjunka in ordentligt
  • Välj styrka efter vilken tid på dagen du solar. Om du absolut måste sola mellan kl.11-15, välj en högra styrka än du vanligtvis använder.
  • Man svettas mycket när man ligger i solen, se till att återapplicera varannan timme.
  • Solcreme är ganska dyrt, men snåla inte, smörj in dig ordentligt, annars sjunker spf-faktorn och du får inte lika bra skydd som du kanske tror!
  • Vatten och sand reflekterar cirka 20% av solstrålarna, så se upp när du åker båt, man bränner sig även fast det blåser!
  • Använd inte förra årets solcreme, köp nya varje år
  • After Sun innehåller en högre koncentration av återfuktande egenskaper än vanlig lotion. Den har även en kylande effekt.

Perfekta badmascaran


Blinc mascara håller hur bra som helst när man badar. Den lämnar ingen svart färg runt ögonen och ögonfransarna känns inte "hängiga" för de blivit blöta. Resultatet blir ganska bra, fransarna känns separerade och långa.

Det som är speciellt med mascaran är att den bildar små tuber runt ögonfransarna, vilket ger en bra hållbarhet och är mer skonsam än andra mascaror. Den används tydligen av bland annat Jennifer Lopez och Lucy Liu.

Googla för med information. Lägsta pris hittar du på prisjakt.

Brunare i vattnet

Visste ni att solen tar mer om man är i vattnet? Solstålarna reflekteras nämligen i det så man träffas flera gånger av dem. Surfing är nog det ultimala sättet, men bara genom att sola på en flytmadrass i vattnet blir du lättare brun. Detta innebär givetvis också högre solskyddsfaktor, och framför allt en som tål vatten.


Inpackning för ögonfransarna


Ett tips är att applicera vaselin på ögonfransarna innan man går och lägger sig för att få de återfuktade så de inte ramlar av lika lätt. Om man är förkyld kan det vara skönt att smörja in runt hela ögat och vid näsvingarna också. Kostar bara lite över tjugo kronor och räcker hur länge som helst.
Face scrub

Det fungerar hur bra som helst att skrubba ansiktet med din vanliga rengöringskräm och strösocker i stället för en köpt face scrub. Undvik partiet runt ögonen och glöm inte att återfukta efter. Huden blir superlen!


Friskt hår

Eftersom sol och saltvatten sliter på håret kan det vara bra att ta hand om det lite extra på sommaren. Här kommer lite tips för en bättre hårkvalitét.

Blött hår
Krama ur håret med en handduk och använd sedan en bredtandad kam och kamma igenom håret. Håret är extra känsligt när det är blött - vänta därför med att borsta det tills det torkar.Hårbotten
Hårbotten är viktig att ta hand om ifall håret ska växa bra. Massera hårbotten när du schamponerar det och borsta det med en svinhårsborste när det torkat (svinhårsborsten stimulerar hårbotten).

Schampo och balsam
Du behöver inte alltid schamponera längderna på håret eftersom det har en uttorkande effekt och håret ändå blir rent när schampot sköljs ur. Balsam återställer balansen i håret och gör det mjukt. I hårbotten har vi dock naturliga oljor som ger samma effekt, använd därför inte balsam i hårbotten, det gör att håret snabbare känns fett.

Hårinpackning
En inpackning mjukar upp håret och hindrar det att bli torrt. Det har även en viss reparerande effekt och tillför lyster. Använd varje vecka, eller när du känner att det behövs.


Hårinpackningar vi rekommenderar

Solskydd i håret
Det finns hårprodukter med SFP från t ex Wella som skyddar håret mot slitage från solen. Glansdropparna från Scandinavian formula har också en solskyddande effekt.

Torrschampo och balsamspray
Om håret känns fett i hårbotten och torrt i längderna kan man låta bli att tvätta det på några dagar och istället använda torrschampo i hårbotten (så det inte ser fett ut) och balsamspray i de torra längderna. Balsamsprayen passar även bra att ta med till stranden och återfukta håret med under dagen.

Kosttillskott
Kosttillskott som hårkontroll och silica ska ge bland annat håret de vitaminer och mineraler som behövs för det ska se friskt ut och må bra. Detta är dock inget vi har provat, men är du sugen finns det att köpa i hälsobutiker.

Rengör sminkborstarna

För en ren hy och fräsch makeup är rengjorda sminkborstar en förutsättning. Det finns särskilda spraycleaner, västskor man rengör borstarna med, men det fungerar också med lite diskmedel och vatten. Ett tips är att sist av allt skölja borstarna med lite balsam så de behåller sin mjukhet.

Eftersom borstarna snabbt samlar bakterier bör man göra detta varje vecka. Släng även makeup-svampar när de börjar bli ofräscha, det kostar inte så många kronor att köpa nya på exempelvis H&M.


RSS 2.0